En vecka utöver det vanliga

Årets höstlov är utan tvekan det bästa jag har haft. Det tjuvstartade på fredagen med att mamma, pappa och Rocky kom. Huset fullt, precis så som vi vill ha det. Någon gång kanske vi borde skaffa oss ett faktiskt hus, så att alla våra nära och kära inte behöver trängas på 64 kvadrat, men det får ligga i framtiden. Våra 64 kvadrat är så pass underbara att de för det första slår det mesta och för det andra brukar de få folk att känna sig som hemma. Vad mer kan man önska sig av ett hem? Nåväl, hemmet må vara underbart men det är utan tvekan sällskapet som gör det. Mollan stormtrivdes med att ha både mormor och morfar på plats. För att inte tala om Rocky som är den riktigt stora idolen.

En mysig helg spenderades tillsammans och som vanligt kom söndagen alldeles för snabbt. Vi fick vinka hejdå till morfar och Rocky som var tvungna att återvända till ön, men den båt de steg på steg även moster Olivia av – så folkfesten fortsatte. Vi hade sett fram emot några dagar av lek och bus med mormor, men natten till måndagen demonstrerades det högljutt från madame att något var fel. Feber och förkylning hade visst också kommit på besök, sådär oanmält och fruktansvärt ovälkommet. Trots rinnande näsa och snor precis överallt blev dagarna sådär bra ändå, och det var med stor sorg vi fick vinka av mormorn på onsdagen. Dagen efter fick jag mig en vansinnig madame på halsen – har mormor också åååååkt? Alla rum kontrollerades, alla dörrar slogs det på och slutligen intogs platsen framför ytterdörren. Jag sätter mig väl här och väntar . Hjärtat kan brista för bra mycket mindre än så, det kan jag lova. Men inget ont som en tant Johan inte kan råda bot på. Ibland lönar det sig alltså att vänta vid ytterdörren.

Alla, precis alla, dagar har varit sådär utöver det vanliga under höstlovet. Att Olivia hade möjlighet att stanna ända tills igår var hur härligt som helst, och bönan var lycklig som få. Efter att ha vinkat av henne begav det sig för födelsedagsfika på Öland, bästa fina lilla Nellie har ju fyllt ett år. Äntligen var vi friska nog att komma och fira, och som alltid är det sådär mysigt att ses. Att dessutom få se våra två små leka tillsammans var bland det finaste jag någonsin skådat. Så ja, vi har helt enkelt haft en galet bra vecka. Fylld av snor och hosta, men ändå galet bra. Till på köpet föddes det en Samuel i fredags, och jag längtar halvt ihjäl mig att få nosa på de små kinderna. Måste-bli-frisk-NU.

Men det är klart, med allt det bra kommer ju såklart något dåligt. Något fruktansvärt. Estelle. Den sötaste lilla kaninen som finns, men vi tål tydligen henne inte. Bokstavligt talat. Att Tomas är pälsallergiker visste vi sedan innan, men det är ju där jag kommer in. Jag ska ju sköta om henne. Men plötsligt är jag halm- och höallergiker och det slår ut hela mitt immunsystem. Inte konstigt att en varit förkyld sedan i augusti. Jag kan knappt röra vid henne utan att få utslag, och ju längre tid jag spenderar i närheten av henne (hela tvättsystemet är där hon är, så jodå, jag hänger där en hel del) desto sjukare blir jag. Ljuvligt. Det går ganska så enkelt att räkna ut att lilla Estelle inte blir gosad med alls så mycket som hon förtjänar, för det går liksom inte. Sällskap har hon ju hela tiden, åtminstone när Molli är hemma och är vaken. Hon älskar ju den där kaninen. Majoriteten av mig väääägrar att lämna ifrån mig henne, men samtidigt är jag livrädd att Molli ska utveckla någon allergi med tanke på att hon verkar ha en del anlag för det. Så ja, elaka tankenötter finns det gott om. Mest av allt är jag förbannad på att allergier kan poppa upp bara sådär, väldigt onödigt fenomen om ni frågar mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: