Vidare smart, det är jag då inte.

Maximal trötthet, noll ork, ypperlig virrighet, blodsockerfall och viktförlust. Ungefär så har de senaste veckorna sett ut för mig, mer och mer för var dag. Jag har mest viftat bort det. Sömnbrist och en väldigt stressig period på jobbet har tyckts som både acceptabla och rimliga förklaringar.

När jag däremot beklagade mig vitt och brett till mamma häromdagen blev hon lite orolig och tyckte att jag skulle ta och kolla upp järnvärdet. Sagt och gjort, ett stick i fingret och som resultat en halvt förfärad läkare. Allvarlig järnbrist. Att alla tecknen gått mig förbi var väl det som gjorde honom mest förfärad, man ska faktiskt lyssna på sin kropp. Jag är mest tacksam att mamma reagerade så att jag fick det kontrollerat, det där med järnbrist är ju rätt farligt. Det jag trodde var blodsockerfall var tydligen yrsel och jag har haft tur att jag inte tuppat av. Tänk om jag gjort det någon av de gånger jag burit upp Molli för trapporna? Livsfarligt!

Så nu knapras det järn för fulla muggar. Nästa veckas matsedel ska proppas full av det. Nog för att man kan knapra tabletter (och tro mig, jag ska), men som lillebror påpekade så är det ju bra om man får in det i kosten också. Åtminstone för vinning i det långa loppet. Det är tur att man gillar spenat, eller hur var det nu igen? Min mage vände sig precis när han läste upp en lista över järnberikad mat. BLODMAT. INÄLVSMAT. FISK. LEVER. Are you frekkin kidding me?

Annonser

One Response to Vidare smart, det är jag då inte.

  1. Ann-Britt Andersson says:

    Hej Frida Det finns nt som heter Blutsaft. Ta en snaps om dan. Finns att kpa i vanliga affrer eller hlsokost. Innehller massor av jrn frn det vegetabiliska hllet. Smakar kanske sdr men det funkar jttebra. Snllt fr magen ocks. Ann-Britt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: