Myser halvt ihjäl mig

Den bästa årstiden är utan tvekan den som innebär julfirande. Det handlar inte så mycket om just julafton, utan snarare allt runt omkring. Gatorna lyser upp och överallt är det små härliga installationer. Hemmet blir sådär gudomligt vackert och det är ljus precis överallt. Det doftar av kanel, saffran och apelsin. Människor är överlag mycket gladare av sig. Lyckligare.

Här hemma har vi som tradition att pynta lagom till första advent. Eller alltså, det är ett önskemål från alla utom mig, men det har aldrig hänt att jag lyckats hålla mig. Jag är galen i julen. I år hade jag dessutom ett legitimt skäl till att tjuvstarta, vi är nämligen bortresta över första advent. Idag var alltså lite sista chansen. Eller okej, vi hade väl egentligen kommit överens om att vi skulle göra det imorgon. Men lördagen är ju den bästa kompletteringsdagen som jag ser det. Ni vet, när man inser att något fattas för att uppnå det ultimata julmyset. Och minsann behöver vi komplettera! Om än i oerhört liten skala, det rör sig nämligen bara om några röda handdukar till badrummet. De vi har är lite väl rosa som resultat av alltför många vändor i tvättmaskinen. Kanske eventuellt en julstjärna som inte är så sned och tilltryckt, men bara kanske, för den är väldigt fin ändå.

Fjolårets nytillskott blev saker till köket från Åhléns, årets nykomlingar fyndades på Ikea. Tänkte att de tillsammans skulle utgöra en rätt frän adventsljusstake. Mycket riktigt, de gjorde sig helt otroligt bra i sovrummet. Dessvärre saknade de höjden, men det är väl därför en har samlat på Thomas Sabo askar? Mollan listade ut precis vad jag behövde när jag stod där och kliade mig i huvudet, ”hää” sa hon och gav mig en ask. Underbara unge.

För övrigt kan jag meddela att åtminstone 5 personer träffades av fönsterputs och annat lort när jag gick lös på våra fönster ut mot gågatan. Det händer varje år, och varje år får jag förvånansvärt glada miner tillbaka av de utsatta. Lite som att även de är smittade av julglädjen. För inte får man sådan trevlig respons någon annan tid på året. Tro mig, jag vet. Jag tillhör den där konstiga kategorin av människor som putsar sina fönster regelbundet. Inte för att jag riktigt förstår varför, de ser ju ändå lika skitiga ut fem minuter senare när stadens odjur/fåglar bajsat ut frukosten. Men det luktar i alla fall gott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: