Surtanten Löwemo

Jag erkänner, jag är en surtant. En sådan där riktigt jobbig en, en som inte endast är sur utan också väldigt bitter. Men det var oundvikligt, ty jag inledde ju ändå förmiddagen med ett samtal till Destination Gotland. Allt jag ville var att få hjälp med att boka en biljett som inkluderade både personer som är folkbokförda på ön och personer som inte är det. Men det gick inte – man får inte åka på samma biljett. Som ”fastlänning” får man ju faktiskt inte heller lov att åka på alla+bilen-biljett, ALLTSÅ, det är faktiskt bara för gotlänningar som telefonisten så vänligt formulerade sig. Fast det var ju just det som gjorde mig bitter, telefonisten var inte alls särskilt trevlig. Eller hjälpsam. För jag är ”fastlänning”. Hade telefonisten däremot varit trevlig och till på köpet hjälpt mig att boka dessa separata biljetter – ja, då hade jag inte varit surtant. Då hade jag istället varit tacksam för bra service, och det i sin tur hade räckt som plåster för såren i plånboken. Men nej. Surtant it is.

Visst, jag förstår att staten enligt avtal reglerat prissättningen så att den är fördelaktig för just folkbokförda gotlänningar. Vad jag inte förstår är hur det ens är försvarbart att en barnfamilj ska betala 2000 kronor för att ta sig fram och tillbaka? Lekutrymmet ombord är mindre än vår garderob. Det är yttepyttelitet och oddsen att man ens lyckas klämma in ungen där är minimala med tanke på att hon inte är det enda barnet ombord. Istället får man gå 28 varv i timmen runt båten och mötas av sura blickar från personal och medresenärer, medan dottern ”väsnas” och ”utforskar” alla skrymslen och vrår. Man kan visserligen sitta still några minuter och spisa på den fabulösa maten från restaurangtorget, för typ ytterligare 300 kronor. Mat som ändå hamnar på golvet och vid extra vilt beteende även på andra medresenärer. Hon är ju inte riktigt rumsren, ett och ett halvt år som hon är. Allt för en biljett som man inte får den minsta hjälp med att boka. Tack som fan.

Jag vet att jag inte är riktigt rättvis just nu. Jag vet att jag till viss del är omotiverat förbannad. Men ni förstår, det här är min personliga blogg, och jag får vara precis sådär härligt bitter som jag själv önskar.

Annonser

One Response to Surtanten Löwemo

  1. Marie says:

    Jag och Andreas + bil åker över den 19/12 och tillbaka den 22/12. En tusenlapp ville de ha.
    Dyrare än jag trodde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: