1:a tandläkarbesöket

Om man säger ”aaaah” så gapar Molli stort, så är hon duktig. Det var med andra ord med rätt självsäkra steg jag tågade iväg till tandläkaren idag. Jag menar, ungen gapar och till på köpet är hon galen i att borsta tänderna. Kanske inte så mycket när vi gör det, men om hon fick välja skulle hon jämt gå runt med en tandborste i munnen. Så det bör vara rätt rent där inne liksom. Vidare har hon slutat äta russin (de bara kastas med), hon dricker sällan saft och godsaker är inte något vi infört. Visst, hon har självfallet smakat men det är inget som sker på regelbunden basis. Ibland får hon en bulle eller en kaka om vi är och fikar, men hon frossar aldrig i socker. Godis är inget vi äter så det vore ytterst konstigt om ungebungen helt plötsligt satt och åt det. Såvida hon inte varit nere och köpt det själv på Konsum, men det är hon ännu för liten för. Så ja – rätt självsäker kände jag mig allt.

Tji fick jag! Till att börja med vägrade hon öppna munnen. Totalt vägrade. Då fick ju naturligtvis jag frågan om hur många tänder hon har. Men snälla, jag slutade räkna efter de tio första. Resten skulle ju ändå inte skrivas in i den där babyboken och jag började få slut på namnidéer. Tandläkaren var inte särskilt imponerad av mitt diffusa ja du, ett gäng är det. 12-14 stycken kanske. Ännu mindre imponerad var hon av hur mycket frukt Molli äter. Hon gick visserligen med på att vi var duktiga med allt annat, men för säkerhets skull fick vi en extra lång genomgång av hur man borstar en tand. Vaaa!? Måste man borsta HELA tanden? Och allihopa menar du? TVÅ gånger om dagen? Galet! Till tandläkarens försvar så var hon hur trevlig som helst och gav Molli en tandborste och ett supersött klistermärke. Själv hade jag dock en stressig dag och såg till att läsa in extra mycket negativt i allt hon sa, just eftersom mitt år 2013 inte skulle handla om vad andra tycker och tänker. Bra där!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: