Nya rutiner

Nytt år, nytt schema, nya rutiner. Där ingen vecka är den andra lik. Eller ja, det rullar på sex veckor så viss likhet kan ju mellan varven återfinnas. Fördelen med det nya schemat är att Mollan får mer tid hemma, nackdelen är att det blir lite rörigt när rutinerna inte riktigt är samma som vanligt. Jag tycker om rutiner och jag ogillar skarpt när saker och ting förändras. Så har jag alltid varit, men man kan ju lugnt påstå att det maximerats sedan Molli kom till världen. Så just denna vecka kommer allt att kännas lite underlig.

Men det är ju inte värre än att man kan anpassa sig och förmodligen stormtrivas. Denna vecka jobbar Tomas kväll, 7 dagar på raken. Molli kan inte somna med mig. Det bara går inte hur man än försöker. Krokodiltårarna strömmar i 40 minuter över den elaka mamman vars famn man inte får vara i, och som resultat får man ändå inte ett sovande barn. När vi är helt själva kör jag efter några försök på uttröttningsmetoden, hon får hålla igång tills hon stupar. Och där hon somnar får hon helt enkelt ligga kvar tills det känns säkert att förflytta henne. Men fördelen med att bo många är att det finns andra om kan agera sövningsexperter, och Mollan somnar utan problem bredvid både Olivia och Adam. Helt underbart. Jag känner mig oerhört lyckligt lottad över att ha dem så nära. Den dag de skapar eget bo så känns det bra att veta att det är i Kalmar. Inte bara för att tillkalla barnvakt, hämtningspatrull och sövningexpert (även om det är bra fördelaktigt det med) – utan för att familj är det bästa som finns och att ha dem nära är som honung för själen.

En annan form av honung för själen är vad som möter mig när jag nu kryper till kojjs. En styck sovandes Molli som jag kan ligga och titta på – länge. För allt är hon söt när hon sover.

431314_10151623972188625_1491446276_n

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: