Tillbaka till vardagen

Det är inte alls särskilt roligt att vara tillbaka i Kalmar igen. Jag är visserligen väldigt glad i att återse maken, men jag hade hellre sett att han kom ner till Gotland istället. Men såhär är det alltid för mig när jag varit på ön. Jag vill inte lämna den och de efterföljande dagarna är vanligtvis kryddade med lite bitterhet. Men så kommer man in i vardagens rutiner, påminns om varför man älskar Kalmar och plötsligt känns det lite bättre igen. Man blickar framåt tills nästa gång man ses. Det är ju faktiskt inte särskilt långt till påsk. Det gillar vi. Någon annan som kommer att bli överlycklig är Mollan. Inte nog med att mormor och morfar kommer – Rocky kommer. Inte nog med det – han ska bo hos oss de dagarna. Förstår ni lyckan hos den lilla?

De lilla är förövrigt sjuk. En elak feber härjar för fullt, så allt är som vanligt med andra ord. Det ligger helt klart något i att februari kallas vabruari. Så sjuk stackarn har varit. Men imorgon blir det ett besök till läkaren, så håll tummarna för att botemedlet mot vad det än är som hemsökt oss sedan i julas går att skriva ut. Jag kommer att kräkas på dem om de säger att det bara är ett virus, eller att det bara är feber. Jag vill ha ett botemedel och jag tänker inte gå därifrån utan ett. Så om tidningarna rapporterar om att en galen kvinna agerar stolkramare på Ångkvarnen så är det alltså mig de pratar om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: