I’m in LOVE

Idag mötte jag mitt livs kärlek, och det är en soffa. Inte så konstigt när man tänker på det, jag är ju ändå lite av en mys- och latmask. Det råder dock lite tvådelade meningar här hemma. Maken förälskade sig visserligen även han i soffan, men den är inte särskilt pösig. Ett av de kriterier som eventuellt bör uppfyllas för gosiga hemmakvällar… Typischt. Nog för att det ofta och vida har poängterats att jag kan sälja sand i öknen, men jag har en känsla av att retoriska fulknep inte gör soffan vidare sittvänligare. Istället måste man vända på steken och fundera över om man från början egentligen har suttit rätt. I dagens pössoffor går det knappt att sitta, man halvligger eller sitter med benen uppdragna. Kuddarna ser ut därefter och det är ett evigt puffande och piffande för att hålla soffan någorlunda estetiskt tilltalande. En lite hårdare variant, däremot, fungerar det ypperligt att sitta korrekt i. Om inte annat ser maken förbaskat snygg och smart ut där han sitter. (Om än mindre nöjd…)

374474_10151790174988625_317302284_n

Det fanns visserligen en soffa till i någorlunda samma stuk som vi fastnade för. Men den ser inte ut som ett missmatchat lapptäcke, och det är en stor brist. Det den istället har att erbjuda är sin sittvänlighet, på ett sådant där sätt att man inte drunknar eller fastnar i den. Den var med andra ord lite mjukare, och eventuellt skulle man kunna komplettera den med fåtöljversionen av ovanstående himmelrike. Det återstår att se. Men faktum återstår, i jämförelse med lapptäcket är den rakt av apful.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: