Världens vackraste barn

När man frågar Molli vart hon vill sova är svaren lite 50-50. Ofta väljer hon ändå sitt eget rum. Men när hon är lite krasslig, ja då är det den stora sängen som gäller. Hos mamma och pappa. Och säg mig, finns det något underbarare än att sova bredvid världens vackraste barn?

Jag vet att många menar på att det är ett rent twist-and-turn-helvete, med fötter på kudden och armbågar i ansiktet. Men inte med Molli, hon är för det mesta en enda gosboll. En gosboll som kryper nära intill, kramar om och väldigt sällan utför nattliga akrobatikövningar. Visst, jämfört med många andra barn sover hon kanske rätt dåligt. Men ända sedan hon föddes har hon vaknat till vid tio, tolv, två och fyra för att sedan göra dag runt halv sju. Det spelar ingen roll om det är stora eller egna sängen. Det är så hon sover. Även när hon låg i magen var det hennes tider. Och hur charmigt är inte det?

Faktum är att det rätt snart kommer att komma en dag då stora sängen inte alls lockar. Då det bara är egna sängen som väljs. Då hon inte vaknar till på fasta klockslag. Då hon inte alls vill vara vår gosboll längre. Så ja, hur jävla underbart är det inte att krypa ner bredvid världens vackraste barn? Ingenting varar för evigt, så jag tänker banne mig njuta järnet så länge jag har möjlighet till det.

20131006-234136.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: