Livskris hos en tvååring

Hon är ju ändå två nu, så det är väl dags för den första livskrisen. Vi visste ju alla att något dylikt skulle komma förr eller senare. Naturligtvis hade jag väl hoppats på senare snarare än förr, men hey, nu är den här och då gäller det bara att tackla den. Det kunde ha varit värre. Hon har ändå aldrig tyckt om kött, så att hon slutar med det helt och hållet är ju inte hela världen. Hon äter ju bönor, linser och grönsaker som om det vore godis. Okej, okej. Jag vill helst att hon äter kött. Så låt oss hoppas på en jäkligt snabbt övergående livskris. Hur bra minne kan en tvååring egentligen ha?

Så hur skapar man en livkris hos en tvååring då? Jo, det hela är rätt enkelt. Tänk er att ert barns favoritdjur är en pippifågel. Inte bara en, utan liksom alla fåglar. Och kycklingar. Och att barnet vet att kyckling är just en pippifågel. När tillfälle ges – tala då om för barnet att köttbullarna hon sitter och gnager på är just pippifåglar. Jajjamen, det fixar biffen. Bara sådär och en vegetarian är född. En kan ju inte äta djur! Hallå! Jag skulle gärna vilja vara lite småarg på maken min för att han lyckades med detta, men jag vet allt för väl att det lika gärna kunde ha varit jag. Makarna Löwemo, ja, såna är vi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: