Jakten på den perfekta julen

Okej, jag erkänner. Det är inte den perfekta julen jag jagar efter. Det är den perfekta jävla granen. För mig är det vad jul handlar om, en riktigt snygg gran som lyser upp hela tillvaron och gör en sådär varm inombords. För det är vad julgranar gör. Åtminstone mammas gran. Det är med andra ord mammas gran jag vill ha, den är så sjukt vacker. Men, det är mammas gran. Jag måste ju ha en egen. En som inte kliar, barrar och påverkar lägenhetens perfekta doft av sköljmedel. Det hade liksom inte fungerat för mig. Så en snygging i plast är vad jag är på jakt efter.

Här har vi då dagens i-landsproblem. Egentligen inte bara dagens, det har upptagit hela mitt fokus sedan jag fick det glädjande beskedet att jul ska firas här i år. Jag förstår att vanliga människor går crazy på all mat som ska lagas. Eller att allt ska fungera smärtfritt och att alla gäster ska vara nöjda och glada. Det är ju klart att det är en fördel om maten är ätbar och gästerna är nöjda. Men det är väldigt sekundärt i min värld. Eller åtminstone helt beroende av den där granen. För om jag inte har en perfekt gran, då blir det ingen perfekt jul. Och har jag ingen perfekt jul, nej då kan ni räkna med att ingen som är här får en bra jul heller för den delen. För sån är jag. Charmigt till tusen, jag vet.

Nu bubblade jag bort mig själv. Poängen är alltså att det inte finns några snyggingar i plast. Alla ser ut att vara gjorda i papper och är allmänt skitfula. En sådan gran kommer inte ens på tal. Jag dör hellre än tvingas titta på en jäkla pappersgran hela julen. Jag vet att den är i plast – men kom igen! Även en plastgran kan se riktig ut. Något som Sverige uppenbarligen missat helt. I Holland däremot, där har man koll! Jesus! De vet minsann hur järnet ska smidas. Nu vill jag ju dock inte flytta till Holland för att få den perfekta julen, så jag får väl nöja mig med att importera en gran. Eftersom jag har världens bästa make så har han gått med på att vi ska ge varandra en julgran i julklapp. En som vi kan ha i minst 20 år, för det är vad man får när man betalar för kvalitet. Man får mammas gran. Nu kommer dock problem nummer 2. Vi behöver en väldigt smal gran. Det finns en väldigt smal gran som ser sjukt vacker ut. På bild. Det står dock att den är lite blå, för det är en blå kungsgran. Så låt oss ponera att granen är blå, hur ska det fungera med mina nyligen inhandlade rosa antika julgranskulor? Alltså, ågren! Ni förstår, jag har väldigt många problem. Som jag skapar heeeeelt på egen hand. Jisses.

Annonser

One Response to Jakten på den perfekta julen

  1. Det är fan inte lätt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: