Vart är snön?

Det sägs att den kommer imorgon, jag hoppas det. I flera veckor har vi talat om dessa små snöflingor som lägger sig vitt på marken. Som lyser upp i mörkret och gör det möjligt för tomten att hitta till varje barn i hela världen. Med sina renar och den färgglada släden. Vi pratar om Rudolf, vi sjunger julsånger och vi skrattar åt hur knasigt det är att tomten har ett sånt stort skägg. Men sen blir vi ledsna, för snön är ju faktiskt inte här. Och viktigast av allt, utan snö kan man ju inte åka pulka. Pulka, en väldigt viktig grej för en 2,5-åring. Hur hon minns detta med pulka och att hon fick åka den till och från dagmamman och runt på stan – det är svårt för mig att förstå. Men hon minns. ”Jag åka den”. Ja, du åka den hjärtat, men först måste snön komma.

Så ja, det tjatas om snö. Till och med jag längtar efter snön och att få dela denna glädje och detta äventyr med henne. Det är klart, jag förstår att det inte är särskilt klokt av mig att längta. Jag kommer halvt förfrysa och faktum är att jag tycker det är rätt så skittråkigt att rulla omkring i snön. Att åka pulka är bland det värsta som finns. Man kan ju slå ihjäl sig, vilket för ett otympligt kylskåp som mig själv snarare är en garanti än en eventualitet. Och hur kul är det egentligen att bygga snölyktor? 2,5-åringar har en tendens att aldrig tröttna, och det i sig är rätt uttröttande. Jag vet, jag vet. Så får man som förälder inte lov att säga – fy mig! Tomten lär inte lämna några klappar under granen till mig i år. Men jag tröstar mig med att jag faktiskt längtar, att jag liksom längtar efter snö och att få uppleva den med henne. Att se hennes glädje kommer förhoppningsvis att tina upp mina frostbitna tår efter tre timmar i en snöhög. Oavsett så är det ju i slutändan ändå värt det, det där leendet och den sanna lycka som endast en 2,5-åring kan uppleva – det lever man på.

Så ja, imorgon hoppas jag på snö. Sådan där snö som stannar så att vi kan vara ute och leka. Ta vara på tiden. Det där med tid är ett ganska så intressant ämne. På sistone är det en bristvara hos mig. Inte när det gäller Molli, när hon är vaken så ser jag till att vi gör saker tillsammans. Men det är klart, sådana där grejer som jag och Tomas tidigare har delat på  tenderar nu att nästan alltid hamna på hans ansvar. Såsom badning och nattning. För då måste mamma sitta med jobb. Det är alltid mycket inför terminsslut, fast det kanske inte riktigt där som skon klämmer. För en tid sedan proklamerade jag att jag hade fattat ett beslut som jag trodde skulle bli riktigt bra. Spännande och berikande. Jag hade helt rätt och jag är så glad över att jag har fått denna möjlighet. En möjlighet som utvecklar mina kunskaper, breddar mina lärarkompetenser och slutligen ger ett välbehövligt extra klirr i kassan. Men det är klart, det leder indirekt till att jag missar badet. Nattningen är okej, jag har aldrig riktigt varit delaktig i det. Det är inte det att hon inte somnar, det är snarare det att jag inte får lämna rummet. Och att gå och lägga sig klockan sju funkar inte för mig. Plus att maken gör det så mycket bättre än mig.

Oj, det här blev en massa babbel. Kanske beror det på att jag ikväll har fått ta del av ett livsöde som berörde mig å det djupaste. Kanske beror det på att jag hällt upp ett glas rött. Kanske beror det på att jag aldrig skriver här och känner mig skyldig att leverera. Kanske beror det på ingenting alls. Hur eller hur så har ni här en mysig bild på lillfisen. För december månad för denna lilla dam är att få öppna sina julkalendrar. Tre sekunder efter att ögonlocken slagits upp är hon klarvaken och säger med största leendet ”jag öppna den”. Jag älskar december. Så låt oss hoppas på snö imorgon.

1452569_10152409352623625_280623840_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: