Snö?

Jag börjar bli rätt trött på det här. Ju mer jag tänker på det, ja, desto större jäkla besvikelse visar sig det nya året att vara. Jag menar, vart tog snön vägen? Det är januari, och vi har plusgrader. Vad är det om? Det är helt fel. Januari är månaden då man ska halka omkring, få blåmärken precis överallt och oroa sig över att istappar trillar ner och klyver en på mitten så fort man stiger ut genom dörren. Helst ska man frysa så in i sjutton att det känns som att ryggraden kristalliseras och att lungorna spricker vid varje inandning. För allt det där, allt det där som säkert kan framstå som allt annat än en kärleksförklaring till snö – det är vad det är värt när snön ligger vit på marken. När man på helgen får packa bilen full av pulkor, varm choklad och bullar för att bege sig mot backen. När man får slänga sig ner på marken och göra snöängel på snöängel, eller snölykta på snölykta. När man får rulla en snögubbe och klä den i tvivelaktiga kläder. När man får dra dottern 28 varv runt kvarteret i pulka. När man får möta det porlande och sprudlande skratt som endast kan finnas hos ett barn som upplever snö. När det inte finns något att det är för kallt eller något det räcker nu.

Jag känner på riktigt bestulen. Bestulen på min dotters fenomenala upplevelse av snö. Det är orättvist. Hon är två och ett halvt, och hon förtjänar att få åka pulka hela dagarna om hon så vill. Och jag förtjänar att förfrysa mina fingrar och få mina kinder alldeles frostbitna. Helst så att de blir lite blå. För det är så mycket jag vill ha snö.

Annonser

2 Responses to Snö?

  1. allisandersson says:

    Jag delar inte din kärlek för snö men det är väl klart att Bus ska få åka pulka! Så mer snö till Kalmar och fler plusgrader till Malmö! 😉 Om inte annat kanske Clas Ohlson har extrapris på snökanoner…

  2. krakelfnas says:

    Jag menar det! Snö är vad ungen förtjänar, och trots utlovad snö i väderprognosen så har det inte kommit mer än några ynka snökorn. Vilka naturligtvis inte lägger sig vitt på marken, eftersom de faller så jävla sporadiskt och icke sammanhängande. Med tanke på att vi hade sommar in i oktober typ, så lär väl vintern komma först i april. Kul. Verkligen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: