Jag är så trött på er dubbelmoral

Rättare sagt, jag är så jävla trött på er förbannade dubbelmoral. Vakna! Slå upp ögonen. Stå upp för vad ni tror på, eller bara håll tyst. Bara var tyst. Jag kan ta det, inga problem, men vad jag inte kan ta är er dubbelmoral. Det funkar inte på det sättet. Det går emot allt. Precis allt.

Att OS hålls i Ryssland i år är för mig helt oförståeligt, och mina åsikter om IOK’s beslut är inget som vi ens behöver gå in på. Det må vara roten till mycket ont, men det är inte där min sko skaver. Min sko skaver hos alla er, och ni är många, som i flera månaders tid har delat videor, protester och bilder rörande HBTQ-personers situation i Ryssland. Ni som fyllt era statusar och väggar på FB, Instagram, Twitter och Tumblr om vilket jävla pucko Putin är. Ni som för era liv inte kan förstå hur ett land i dagens tid kan införa dessa lagar. Ni som inte kan förstå hur denna fruktansvärda omänsklighet kan få lov att fortgå. Ni som vägrar att acceptera att homosexuella dagligen trakasseras, misshandlas, dör och begår självmord i Ryssland. Ni som hatar Putin. Ni som inte vill ha ett Putins OS. Ni är många. Men vad gjorde ni ikväll? Ni tittade på hockey. Det är ju bra märkligt hur alla era bestämda åsikter slängdes ut genom fönstret så fort pucken släpptes ner.

Jodå, jag har sett just era statusar och era väggar i den virtuella världen ikväll. Era glädjerop. Era hyllningar till vilken fantastisk match det var. Bilder på ölen ni drack, korven ni åt, chipsen ni dippande och kramarna ni varandra gav. Få saker binder oss samman som den fenomenala glädje som sport utgör. Ännu färre ting skänker oss sådan känsla av nationalitet och stolthet som när det går bra för Sverige i dessa sammanhang. Och jag kan till fullo, tro mig – jag är en fruktansvärt inbiten hockey-fantast, ha förståelse för att detta är något man vill vara delaktig i. Men, jag vägrar att vara en del i någon slags eventuell reinkarnation av 1936. Det är mitt val. Inte ett val jag förväntar mig av alla andra. Det är heller inte en syn på situationen som jag förväntar att andra delar med mig.

Men vad jag förväntade mig var att alla ni, NI som protesterat så jäkla högt och fortsätter att opponera er, att ni faktiskt var principfasta. Att ni står upp för den bojkott ni förordat. Att ni står upp för de åsikter ni kungjort. Att ni ställer upp för det ni säger är så viktigt. Att ni inte stödjer denna propagandafestival ni så villigt har slängt skit på den senaste tiden. Att NI inte är en del av, eller på något sätt och vis, stödjer vad ni tillskrivit vara Putins OS. Nej, det är inte nödvändigtvis att stödja Putin att titta på OS. Det är inte det jag försöker säga. Jag försöker heller inte säga att alla som tittar på OS hatar homosexuella. För så är det inte, det går inte ens att dra den parallellen för det vore fullkomligt vansinnigt. Vad jag försöker säga är att man inte kan säga ditt för att sedan kunna göra datt. Vad jag försöker säga är att er fruktansvärda dubbelmoral gör mig fullkomligt spyfärdig. Stå upp för vad ni tror på, var konsekventa, var principfasta – eller håll tyst. Det är inte svårare än så. Lägg upp en bild på en en rosa fluffig enhörning. Men lägg inte upp material om att det är SKANDAL att OS hålls i Ryssland och hur detta bör bojkottas – för att sedan sitta där fastklistrade framför TV’n och följa just detta. Putins OS.

Det kan endast likställas med Jag är inte rasist MEN… och så delas en artikel från Fria tider. Tro mig, jag har sett er också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: