Att sova borta

Ikväll har vi barnvakt, och Molli ska sova borta för första gången. Eller ja, hon har ju faktiskt spenderat två veckor hemma hos farmor och farfar i somras, när jag och maken var på äventyr i USA. Men utöver det så har hon aldrig sovit borta. Så det känns som första gången. Barnvakt har vi haft vid några tillfällen förut, som när vi gått ut och ätit eller varit på bio. Men ikväll, ikväll så ska vi på spektakel och buset ska inte hämtas upp förrän nio imorgon förmiddag. Förstår ni vilken lyx det är? Så pass lyxigt att jag köpt alkoholfri cider på systembolaget för att faktiskt få sova på riktigt. Inte sova för att jag druckit ett glas för mycket vin, utan för att få vakna utvilad imorgon.

Buset är hur taggad som helst. Hon har packat sin väska, hon har plockat och ordnat med Lillans saker (självklart måste det packas en egen övernattningsväska till Lillan). Tänk att få sova mellan morbror och moster! Som hon längtar. Och efter ett långt shoppingäventyr på Maxi så längtar den här mamman också. Två timmar konstant illvrål kan få vem som helst att rea ut ungen på blocket. Så rätt bra tajming ändå med att hon ska sova borta. Fast det är klart, nu är hon ju sådär söt igen att börjar det kännas lite jobbigt. Jag kommer med största sannolikhet inte alls vakna särskilt utvilad. Jag kommer vakna ändå och ha skitsvårt att sova utan hennes sparkande fötter i ryggen.

Oavsett hur många timmars sömn det hela genererar i så är det här hur lyxigt som helst. En afton på stan i fina vänners sällskap, tillsammans. Jag och maken. Det är lyx. Vidare är det hur lyxigt som helst för den lilla att få sova hemma hos morbror och moster. Hon har verkligen saknat dem sedan de flyttade härifrån. Så ja, vi är rysligt bortskämda ändå när man tänker på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: