Disney, det räcker faktiskt nu.

Disneyfilmer är egentligen bland det bästa jag vet. De är sådär mysiga, fylld av underbar musik och oftast väldigt vackert tecknade eller animerade. Men, nej. Det räcker nu. Hur svårt är det att skapa en film som inte handlar om prinsessor? Och om det nu är omöjligt, hur svårt är det då att skapa en film som inte handlar om prinsessor som i slutändan hittar sin drömprins? Visst, en eloge till att prinsen inte behöver vara kunglig längre. Vidare är det ju ett framsteg att den stackars prinsessan ändå kan sköta sig själv någorlunda okej. Men alltså. De är fortfarande prinsessor. Prinsessor som sjunger och dansar, prinsessor med obefintlig midja, prinsessor med perfekt hår och prinsessor med stora tindrande ögon. Prinsessor som i slutet får sin prins.

Så ja, jag blev rätt till mig ändå när jag såg trailern till Frost. En film om en snögubbe och en ren. Hur rolig som helst. Vem vill liksom inte se den? Så vi gjorde det, jag och Molli. Föga förvånande så var detta ytterligare en prinsessfilm, där snögubben och renen sken med sin frånvaro i större delen av filmen. Besviken är bara förnamnet. Så nej. Det räcker nu. Jag är så trött på alla dessa osunda ideal som våra barn matas med från så tidig ålder. Det kan inte vara bra för någonting, och framför allt inte för jämställdheten. Så till alla er som är så till er av filmen Frost: det är en prinsessfilm. Precis som vilken som helst som Disney producerat de senaste 50 åren. Trollen är väl rätt charmiga, men karln är fortfarande ett muskelberg och prinsessan fortfarande söt som socker och 3 kilo tung.

Annonser

One Response to Disney, det räcker faktiskt nu.

  1. allisandersson says:

    Jag blev så sjukt besviken när scenen de visade på julafton med snögubben på isen inte var med. Det var ju den jag ville se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: