På vift utan mamman

Jag har rätt rejäla svårigheter med att vara ifrån Molli. Timmarna vi spenderar ifrån varandra på dagen är mer än tillräckligt för att jag ska börja klättra på väggarna. Det spelar ingen roll hur mycket jag svurit över minimal nattsömn och uttjatade öron till Maria på väg till Torsås – på väg hem så längtar jag ihjäl mig. Allt är glömt. Mitt enda bekymmer på vägen hem från Torsås är huruvida Molli kommer vilja följa med hem eller inte. Det skär alltid lite (okej, obeskrivligt) i mammahjärtat när hon totalt vägrar, vilket let’s face it, ändå är rätt ofta med tanke på hur mycket hon älskar sin dagmamma och kompisarna där. Mamman är helt enkelt inte lika rolig hur man än vrider och vänder på det. Så det här med att vi nu ska spendera en helg på varsitt håll, det kan komma att bli en utmaning.

Just nu, liksom hela veckan, så kan jag ärligt säga att jag längtat efter denna helg. Jag ska få sova. Alltså på riktigt sova. Jag planerar att gå och lägga mig direkt efter att de åkt vid klockan sju och stanna kvar i sängen hela lördagen. Jag kanske kommer att gå upp och hämta en chokladbit, men pyjamasen, pyjamasen kommer banne mig att sitta på hela dagen tills det är dags för sömn igen. Vilket, jag planerar kommer att bli minst lika tidigt som på fredagen. Fast, det kommer naturligtvis inte att ske. Min helg är långt ifrån den helg som jag i mitt inre har föreställt mig. Enda anledningen till att vi faktiskt kommer spendera helgen isär är för att jag måste jobba. Hade jag inte behövt jobba så hade jag följt med maken och dottern till Skåne för att fira världens bästa faster Mik på hennes 25-årsdag.

Så. Jobb var det. I massor. Prov i mängder ska rättas och lektioner i plural ska spelas in. Var lugn, jag tänker inte spela in några lektioner i pyjamas. Endast dem jag inte behöver vara med på bild på, de övriga får jag spara till på söndagen då jag faktiskt planerar att klä på mig något annat än en mjuk tröja och mjukisbyxor. Nejdå. För låt mig tala om för er hur min helg kommer att se ut: på fredag kommer jag mest troligt bli sittandes riktigt sent med att rätta diverse prov. Därefter kommer jag förhoppningsvis att somna, men mest troligt endast för att vakna sjuttioelva gånger och sova riktigt dåligt eftersom jag inte kan sova bra utan Molli. På lördag kommer jag att vakna okristligt tidigt, göra mig i ordning och börja jobba innan jag fått i mig tillräckligt med kaffe för att tänka klart. Jobbet kommer mest troligt att varvas med tvätt och detaljstädning. Putsa samtliga fönster står också på agendan. Liksom att plantera om ungefär 47 smultronplantor och 21 jordgubbsplantor. (I retroperspektiv hade det varit klokt att inte så HELA påsarna). Efter ytterligare en natt av minimal sömn kommer söndagen att vigas åt jobb, lite mer städning och eventuellt några kapitel i favoritboken.

Det här är Frida i ett nötskal. Men var lugn: jag har bokat in en tid hos frissan på lördag. Så tre timmar av garanterat himmelrike finns åtminstone med på schemat. Just det, gråta en hel del lär jag också göra. Dels av saknad, dels av vad den där frisören än kan tänkas göra med mitt hår. Första gången man är där så lyssnar dem alltid, andra gången. Andra gången visar de sitt rätta jag och sågar av en håret.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: