345 391 människor

345 391 är antalet människor som röstade på SD i år. 345 391. Närmare trehundrafemtiotusen människor. Det är inte en handfull. Det är en stor andel av Sveriges befolkning som valt att lägga sin röst på ett främlingsfientligt parti. Och skippa skitsnacket om att de inte är farliga. Det är dem. Att de kanske inte kan göra så mycket med sina mandat i EU borde kännas betryggande, men med tanke på den frammarsch högerextrema partier har haft runt om i Europa känns inget längre tryggt.  Att SD önskar hänga med Dansk Folkeparti är ju knappast något överraskande, ej heller att de i dagsläget inte valt att motsätta sig samarbete med vare sig franska Nationella Fronten eller brittiska UKIP. Skrämmande är dock vad det är. 345 391 svenska medborgare har valt att rösta på ett främlingsfientligt parti. 345 391 människor har medvetet röstat på ett främlingsfientligt parti med förhoppningar att gruppera sig med andra främlingsfientliga partier inom EU. Och skippa även skitsnacket om att SD är ett missnöjesparti. För har man röstat på SD för att man är missnöjd, well, då kanske man bör köpa sig ett lexikon och slå upp vad missnöjd betyder. Eller hur man hanterar en situation där man är missnöjd. Att rösta på ett främlingsfientligt parti är, utifrån allt sunt förnuft i hela världen, inte resultatet av missnöje.

SD är ju inte så farliga om man jämför med andra högerextrema partier. Sant. Hitler var inte så farlig i jämförelse med Stalin heller för den delen, om man krasst ska titta på antalet dödade individer. Men vi kan väl alla komma överens om att Hitler var rätt farlig ändå. Värt att tillägga är ju att ett parti som ifrågasätter Hitlers vetskap om förintelsen förövrigt precis röstats in i EU. Kommer SD gruppera sig med dessa om möjlighet ges? Jag vet inte, men jag vågar knappast hoppas på annat med risk för att bli besviken. SD vill ju liksom inte döda alla invandrare, de vill ju bara begränsa invandringen och se till att de som kan faktiskt kan få komma hem igen. Det är ju rätt nobelt. För det är ju därför de valt att komma till Sverige, för att få hjälp med att återvända till det hemland de flytt ifrån. SD har ingen krass kvinnosyn, de vill bara öppna upp fler möjligheter för kvinnan att faktiskt få lov att vara hemma med barnen. Åter igen, väldigt nobelt av dem. Vi vet ju alla att jämställdhet är något som blivit påtvingat oss stackars kvinnor som inte gör annat än att försöka leva upp till manliga ideal, på vilket vi faller. Ty, vi är ju endast en halvmänniska som käre Strindberg en gång uttrycket det, på 1800-talet. Så tänk vilken befrielse att inte längre känna sig tvungen att leka man och göra karriär. Tänk om jag kunde få slippa vidare studier, leva på min man och låta denne sköta alla beslut? Då skulle jag inte behöva tänka på så mycket annat än hushåll och barn. Skönt. Då behöver jag ju egentligen inte rösta längre heller för den delen, för det är min hushåll- och barnhjärna säkert inte kapabel till ändå. Enligt polska Nya Högern, som för övrigt också röstats in i EU och är en tänkbar grupperingspartner för just SD, så bör vi kvinnor ändå inte ha rösträtt. Åter igen, verkligen nobelt av SD. Det skänker mig enorm trygghet och glädje att detta kan bli den framtid Molli kan tänkas få.

Nej, det skänker mig vare sig trygghet eller glädje. Det ger mig kalla kårar. Riktigt kalla och otäcka kårar som skakar om hela mig. Till er 345 391 människor som valt att sympatisera med detta nobla parti: må ni alla någon gång hamna i en situation där ni är i behov av andras medmänsklighet, och i er tur bli bemötta av just detta. Så att ni förstår. Så att ni lär er. Fast kanske bör jag istället säga att ni bör bli nekade just denna medmänsklighet? Eftersom det ändå är en begränsad medmänsklighet som ni själva sympatiserar med? Men eftersom jag personligen tror väldigt starkt på villkorslös medmänsklighet så innefattar denna tro faktiskt även er.

Annonser

One Response to 345 391 människor

  1. Pingback: 24 timmar senare | - två har blivit tre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: