Med en fruktansvärd klump i magen…

…går jag nu och lägger mig. När jag vaknade i morse var jag inställd på att jag skulle gå och lägga mig med vetskapen om att Sverige röstat in en vänsterstark regering. Tycka vad man vill om det, och tro mig – jag tycker en hel jävla del om just det och denna oförberedda nya regering, men jag kunde inte bry mig mindre. Jag tar en vänsterstyrd regering ANY DAY framför ett Sverige där ett främlingsfientligt parti är det tredje största. Vad vi behöver är ett enat land, vad vi behöver är ett land där vänster och höger och allt där emellan går samman i kampen mot främlingsfientlighet. Ett land där vi vågar ta tag i de frågor, oavsett hur obekväma de än är, som uppenbarligen resulterat i att ett främlingsfientligt parti är vårt lands tredje största parti.

Grattis Sverige, ni har nämligen precis röstat in ett parti på tredjeplats som mer eller mindre varannan dag hamnar i klaveret med tydlig rasism, obefintlig medmänsklighet och Hitler-retorik. Det är ingen skillnad på ”judarna är det största hotet i vår tid” (Hitler) mot ”islam är det största hotet i vår tid” (Åkesson). Exakt samma mening, exakt samma religionsförtryck. Enda skillnaden ligger i religionen som förtrycket avser. Jag har ofta tackat min lyckliga stjärna för att 40-talets Tyskland inte är en plats där jag behövt uppfostra mitt barn. Med det sagt, 2010-talets Sverige är inte ett plats där jag tackar min lyckliga stjärna för att få uppfostra mitt barn. För varje val som går verkar vi hamna just närmare detta 40-talets Tyskland. Det är skamligt.

Avslutningsvis: tack Reinfeldt. Tack för att du håller ditt ord. Tack för att du imorgon lämnar in din och regeringens avskedsansökan. Tack för att du inte avvaktar. Tack för att du ser förlusten i vitögat och samtidigt slår ett slag för kampen mot främlingsfientlighet. Tack för att du stått upp för dina värderingar, tack för att du in i det sista gör just detta. Måtte dina efterträdare, såväl inom moderaterna som partiledare som Löfven som statsminister, leva upp till just detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: