STORT paket på posten

Sjukt stort paket kan tilläggas. Inte helt lätt att kånka hem en 15 kilo tung brevlåda otympligt paketerad på barnvagnen, men hey, jag och Molli fixade det hela galant. Floder gräts och blickar gavs men hem kom vi minsann, helskinnade dessutom. Molli var trots allt väldigt nyfiken på vad som var i det stora paketet, även om hon var skitförbannad över att detta något stulit hennes vagn. Väl hemma och uppe för trapporna svalnade intresset när hon insåg att det inte var ett direkt roligt paket. Jag tog fram och visade henne skylten som ska sitta på brevlådan och möttes som resultat av fnys och den evigt återkommande frågan ”Vart är min glass mamma?!”. Jag hade naturligtvis längs vägen lovat henne glass om hon slutade att skrika och gråta så vansinnigt högljutt. Glassen var dock slut, ni förstår därmed att glasslöften är något jag ofta slänger ur mig, och ungen blev vansinnig och hällde ut ett paket blåbär över golvet som hämnd. Hon skyllde på att paketet var öppet så att det inte var hennes fel, för att hon är ett snällt barn. Ett snällt barn som inte får någon glass av sin elaka mamma. ”Du hade fel mamma, det fanns ingen glass. Jag har ätit upp den redan. Du ljugade mamma”.

Ett päron senare och lite pyssel så var vi vänner igen. När pappan i familjen kom hem packades hela brevlådan upp och det konstaterades att den är vrålläcker. På riktigt alltså. Vanligtvis är postlådor väldigt fula och väldigt likadana. Tack vare ett fräsigt färgval behöver jag framöver inte känna mig fullt ut lika boende i en Svensson Svensson film. Idag är med andra ord en av de där dagarna jag verkligen ser fram emot att flytta till huset. Kommer bli grymt coolt att få hämta post i den däringa plåtlådan. Jag har varit fast med en plastig grön i 11 år, det är på tiden att jag får mig en update till plåtlandet. Bäst av allt: dottern gav den nya postlådan tummen upp. Det gjorde inget att den fått åka vagnen istället för henne.

Lagom till läggdags kom hon dock ihåg att jag är en hemsk mamma och spenderade kommande halvtimme med att utförligt förklara för mig att hon älskar sin pappa mer än sin mamma. Hon nöjde sig inte heller med att bara konstatera detta faktum, nejdå, hon gav sig på en detaljrik förklaring till varför hon älskar pappa mest. Efter pappa kom kompisen Ellen. Därefter ringade hon in typ hela släkten och alla vänner och sist, men inte minst antar jag eftersom min ”stora gosiga mage” också kom på tal, kom alltså jag. Hon har inte lärt sig ordet minst ännu, men det var kontentan av utläggningen. På frågan varför framkom det att jag köper tråkiga saker, tar för många kort och ljuger om glass och den nya ödlan som aldrig kommer. Han bor säkert också på månen med Tjaboo och en sak är då säker – man kan faktiskt inte bo på månen så det har jag också ljugit om. Jag har gett bort honom. Det kändes inte som rätt läge att förklara att han ligger död i frysen.

Annonser

One Response to STORT paket på posten

  1. Elin says:

    MEN HALLÅ! Bild på den fräsiga lådan dåååå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: