2014 -året som gått

2014 inleddes med att säga hejdå till ett riktigt dåligt 2013. Det var väl egentligen inte det att året var dåligt, det var mest bara så jävla sorgligt. Fyllt av finala avsked vi inte alls var redo att ta. Men så är livet, enkom till låns. 2014 har också fört med sig finala avslut då vår lilla älskling Tjaboo flyttade till månen. En sorg som känts tung framför allt hos den lilla i familjen.

I övrigt har det varit ett fenomenalt jävla bra år. Troligtvis det bästa hittills i mitt liv om man ska räkna stora och bra händelser. Kreta, London, förstelärartjänst, husköp och nyheten om ett aprilbarn inom familjen. Den egenvalda bör tilläggas så att syskon inte rings ner av nyfikna och chockade släktingar. Så vitt vi vet är de i nuläget obefruktade. Men i april föds alltså en liten och det är det bästa jag fått höra under hela 2014. Att vi blev beviljade banklån till husköpet var den nästbästa nyheten och på tredje plats hittas förstelärartjänsten. Ni hör ju själva. Ett sjukt bra år.

Alla dagar med Molli är bra dagar. Inte som i att de är rosa och underbara, nejdå ungen är ibland till salu, men det är sjukt häftigt att vara förälder. Se henne utvecklas och ta sig an världen. Under 2014 har en färgsprakande, generös, empatisk och underhållande personlighet trätt fram. Det vackraste barnet, det är mitt barn. Jag är så stolt över henne att det ofta känns som att jag är nära att explodera av just den känslan. Stolthet. Som när hon lärde sig bokstäver under våren. Som när hon skrev sitt eget namn i somras. Som när hon numera kan skriva såväl sitt eget som flera andras. Tre år gammal och redan svensklärarens favoritelev.

Låt oss hoppas att 2015 blir minst lika bra, vilket jag är säker på att det gör. Det ska om inte annat firas in med riktigt god champagne. Det går inte att inleda ett nytt år på ett bättre sätt. Champagne är i särklass det godaste som finns.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: