På plats i huset

Det är så sant som det är sagt, vi är nämligen husägare nu. Inne i tvättstugan ligger en otroligt stor bunt papper som måste läsas igenom. Ni vet, manualer för allt (verkligen ALLT) i huset. Att säga att vi kommit i ordning vore tidernas största lögn, det är faktiskt rejält med kaos som är rådande. Jag är inte helt tillfreds med detta kaos men samtidigt känns det okej. Jag är tillfreds med huset. Efter att ha bölat och hukat ur mig elva år av minnen i fredags så var jag märkligt och oväntat färdig med lägenheten. När jag vaknade på morgonen så ville jag hem, hem till huset.

Molli älskar sitt nya rum och allt annat med huset. Det känns skönt. Hon sover även som en stock. På riktigt alltså. Mitt barn sover. Det har inte hänt sedan hon föddes. En natt utan minst fyra-fem vakna perioder och en jäkla massa twist and turnes har inte existerat på snart fyra år och vi har helt enkelt accepterat att det är så det är för oss. Det är klart att jag ofta velat slå till folk på käften som skryter (berättar) om sina sovande barn, men jag har behärskat mig och låtit bli. Ni vet, påmint mig själv om att det inte är ett särskilt trevligt eller politiskt korrekt agerande. Nu har däremot min unge sovit sig igenom tre nätter med endast ett uppvaknande per natt. ETT! Ett kort för toabesök eller välling. Alltså, det är sjukt. Jag känner på riktigt hur delar av min hjärna som jag trodde för alltid var förlorade börjar komma tillbaka. Så vad beror detta på? Troligtvis tystnaden. Det är läskigt tyst här. Verkligen tyst. Jag visste nog knappt vad tystnad var förut. Jag trodde inte att det var så mycket ljud inne i stan, men ack så fel jag hade. Det är inte så tystnad låter, tystnad låter inte alls. Bra skit helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: