Jakten på perfektion

Okej, jag behöver egentligen inte perfektion. Jag behöver känslan av att vara färdig. Det känns redan som hemma, men det är så långt ifrån färdigt som tänkbart vilket inte riktigt går ihop med min personlighet. Jag behöver ha saker färdiga helst dagen innan jag kommit på att det är så jag vill ha det. Nu handlar det lite om jakten på den perfekta fåtöljen och mattan till vardagsrummet. Därefter kommer jag att vara relativt nära känslan av att vara färdig just där. Men det är så sabla många fler rum så jag inser att det kommer att ta tid. Hur man än vrider och vänder på det så är det som var perfekt där inte perfekt här. Jag menar såklart lägenheten. Den där platsen som äger en stor bit av min själ som vi nu försöker städa bort.

Har ni hört talas om att flyttstäda? Det suger. Särskilt om man är pedantiskt lagd. Det är klart att det rent objektivt sett är mindre som behöver städas för att det per automatik är rent men nej. Vad som är vardags-rent är inte flyttstäd-rent. Jag borde inte få lov att flyttstäda. Om man ser det från den ljusa sidan kommer de nya hyresgästerna dock få äran att flytta in i ett kliniskt rent hem. Frågan är väl snarare hur många veckor det kommer att kräva att vädra ut doften av högst skadliga och frätande rengöringsmedel?

Kanske kommer det att kännas mer färdigt när lägenheten väl är överlämnad? Oavsett så är jag vansinnigt lycklig över hur hemma huset känns. Jag skulle inte byta det mot något i världen, vilket säger precis allt. Jag har hittat ett nytt hem, och det är verkligen hem. Det betyder inte att jag uppskattar kollektivtrafiken som medföljer, men det är värt det. Ni skulle se huset, det är skitsnyggt. Lite så att man får ont i ögonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: