Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Ibland blir det i själva verket motsatsen till vad man har tänkt sig. Tid, energi, långa poetiska utläggningar och charmanta blickar och uppmuntrande ord på vägen och så POFF. Why don’t I just kill you. Ja, precis så blev det. Efter flera månader av ömsint vård och uppväxt, från frö till söt till mäktig till DÖD. Jamenprecis. Jag dödade dem. Allihopa. Inte i något vansinnesdåd även om det var minst lika effektivt. Jag dödade dem för att DET STOD ATT DET VAR HÖG TID NU. De måste ut. De behöver mer plats att växa och jag behöver få tillbaka mitt kök. Men vad händer? Blåsigaste och regnigaste natten någonsin inträffar, det är vad som händer. Och nu är ALLA döda. Puts väck. Hängiga. Döda. Snart ruttna. Så gick det med de tre pallkragarna fullproppade med förodlade ögonstenar. Skjut mig. Och vad händer sen? Jo, det ska jag minsann tala om för er: man kan KÖPA plantor för NOLL och INGENTING i de flesta av gröna butiker och enkelt fylla upp dessa pallkragisar utan såväl ömsint vård och uppväxt. Det ska jag då säga er att någon jävla kärlek bjuds det aldrig mer på här hemma. Aldrig.

Om jag är förbannad? Nejdå. Jag är totalt neutral på ett sådant där sociopatiskt sätt. Varför kan man ju undra om man är en flundra. Därför. Därför att vi numera har grannar. Det hade vi förut med, men de kände mig. Det vi har nu är grannar som inte riktigt har hunnit bekanta sig med mig ännu, och jag misstänker att gå lös med yxa och djungelvrål på de tre kragarna inte är det bästa intrycket jag kan göra just nu. Eller någonsin. Det går nämligen inte an i ett propert och nybyggt villakvarter. Har jag blivit tillsagd. Av mer än en person. Pga barnfamiljer. Jag har också barn, jag vet därav att det är brukligt att vänta tills efter barnprogrammen har slutat sändas och rullgardinerna har rullats ner. Fritt fram to bring the crazy. Men som sagt. Jag håller mig neutral. Jag ska inte yxmörda vare sig mina pallkragar eller liken efter tomater, gurkor, broccoli eller bönor. Jag ska lugnt och sansat plocka upp och plantera nytt. Jag ska lugnt och sansat bygga vindskydd. Jag ska lugnt och sansat fylla min vattenflaska med rödvin. Jag ska lugnt och sansat se glad ut. Jag ska inte, jag repeterar, jag ska inte gå loss med yxan (för jag har i ärlighetens namn ingen jävla aning om var den är. Jag har letat).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: