Jag vill inte acceptera.

Det har varit ett par rätt tuffa dagar. Jag har troligtvis ännu inte på riktigt tagit in och smält vad som har hänt. Jag vet inte ens om det går eftersom det på något vis skulle innebära en form av acceptans. Jag vill inte acceptera. Jag vet att livet skulle vara mycket enklare om en inte oroade sig. Om en valde att tänka på annat och helt enkelt kunde känna någon slags tilltro till att det löser sig. Jag kan inte det. Jag är ansvarig för två små barn. Två fantastiska små människor. Visst, det kanske inte blir världskrig. Visst, bomberna kanske inte kommer falla över Sverige. Jag säger kanske, för jag vet inte. Jag säger kanske, just för att det ändå är något som oroar mig. Det jag däremot vet är att världen numer ser annorlunda ut. Villkoren är annorlunda. Budskapen har skiftat. Världens kanske mäktigaste person, vald av folket genom landets valsystem, är en människa som lovar att bura in sina motståndare, som lovar att bygga murar, som lovar att deportera, som anser att kvinnan inte har rätt till sin egen kropp och att människor inte får älska vem dem vill eller vara vem de är. Oavsett vad som händer så är det något vi aldrig kan radera från historien. Det är en osäker och fruktansvärt otrygg framtid som väntar. Och det är just den värld som mina barn skall växa upp i. I en värld där fruktansvärda värderingar, våldsamma-sexistiska-rasistiska värderingar, har intagit den kanske mest ultimata maktpositionen. Och anledningen till att det har hänt är för att omkring 60 MILJONER människor har valt det. 60 MILJONER.

Jag tar hellre Jimmy Åkesson som stadsminister än Donald Trump som president. Och det säger en hel del, för fram tills för några dagar sedan så var Jimmy Åkesson som stadsminister kanske det mest skrämmande jag kunde tänka mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: